Menü

Dervişoğlu, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu

10 Haziran 2026, 12:28 2 dk 14

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu:

İnsanın, “ne butlanmış be arkadaş” diyesi geliyor.

Bizi, değerlerimizi, canlarımızı, sevdiklerimiz, doğrularımızı kemiren, tüketen, öldüren tüm bu sorunlar ortadayken;
Kasten ve taammüden sahnelenen bu “cambaza bak” oyunuyla milletimin gözüne perdeler indiriliyor!

 

“Eskişehir Mihalıççık’ta çalışan Doruk Madencilik işçileri aylardır maaşlarını ve tazminatlarını alamıyordu. Beypazarı’ndan Ankara’ya yürüdüler. Devlet araya girdi, üç bakan söz verdi ve ’15 Mayıs’ta ödenecek’ dedi. Ancak verilen söz tutulmadı.

İşçilerin de ifade ettiği gibi, o barikatların işçiye değil, hakkını yiyen holdinglere kurulması gerekirdi. Bizim safımız, hakkını arayan emekçilerin safıdır.”

“Milletin partisine çöküyorsunuz, ‘Ey vatandaş, niye sokağa çıktın?’ diyorsunuz. Seçtiği belediyeye çöküyorsunuz, ‘Niye protesto ettin?’ diyorsunuz. Maaşını vermiyorsunuz, ‘İşçi, niye grev yaptın?’ diye soruyorsunuz.

Doğrudur, hepimiz itidalli olalım, olmalıyız. Yüce Meclis’in itibarını kirletmeyelim. Peki, bu milletin sürekli insicamını bozmak nedir o zaman?”

Düşüncelerinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.