Menü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobakhidze’yi Kabul Etti

22 Eylül 2026, 07:54 1 dk 16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 81. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York’ta Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’yi kabul etti. Görüşmede Türkiye-Gürcistan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Türkiye’nin 18 yıldır Gürcistan’ın en büyük ticaret ortağı olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, ticaret, ulaştırma ve güvenlik başta olmak üzere birçok alandaki iş birliğinin daha ileri taşınması için adımların süreceğini ifade etti.

İki ülkenin uluslararası alandaki dayanışmasını sürdürmesinin önemine işaret eden Erdoğan, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan iş birliği mekanizmalarının en verimli şekilde kullanılmasının taraflara fayda sağlayacağını belirtti.

Kabulde Adalet Bakanı Akın Gürlek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de yer aldı.

Kaynak: AA / Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

Düşüncelerinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.