Menü

Özgür Özel Hakkında “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” Suçundan Soruşturma

09 Mayıs 2026, 12:53 1 dk 18

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İSTANBUL (AA) – Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında bir televizyon programında Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yönelik ifadeleri nedeniyle “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Özel’in dün bir televizyon kanalında Adalet Bakanı Akın Gürlek hakkında kullandığı ifadelerin kamu düzeni ve barışını bozmaya elverişli, halkı yanıltıcı ve gerçeği yansıtmayan nitelikte değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu kapsamda Özel hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Düşüncelerinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.