Menü

Yunus Akgün: Kalitemiz var, Paraguay karşısında kazanacak güçteyiz

19 Haziran 2026, 07:24 2 dk 11

SAN FRANCISCO (AA) – 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nda Yunus Akgün, takımın kadro kalitesine güvendiğini belirterek galibiyet hedeflediklerini söyledi.

Avaya Stadı’nda gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli futbolcu, Avustralya karşısında alınan mağlubiyetin beklemedikleri bir sonuç olduğunu ifade etti.

Yenilgiden gerekli dersleri çıkardıklarını belirten Yunus Akgün, Paraguay karşılaşmasını final niteliğinde gördüklerini dile getirdi.

“Üzüldük, kendi eleştirilerimizi yaptık. Dersimize çalıştık ve yarın final maçına çıkacağız.” diyen Yunus Akgün, “Paraguay da kazanmak için sahada olacak. Bizim kadromuz ve kalitemiz çok iyi, kazanacak güçteyiz. Beklentilerin farkındayız. İnşallah yarın kazanıp ülkemize 3 puan armağan etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Avustralya maçında istatistiksel olarak üstün olmalarına rağmen sonuca ulaşamadıklarını kaydeden milli futbolcu, ilk golü kendilerinin bulması halinde karşılaşmanın farklı bir senaryoda gelişebileceğini söyledi.

Kendi performansına ilişkin değerlendirmede de bulunan Yunus Akgün, teknik direktör Vincenzo Montella’nın görev vermesi halinde her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını belirtti.

Paraguay’ın fizik gücü yüksek ve savunma yönü kuvvetli bir takım olduğuna dikkati çeken Yunus Akgün, rakiplerinin Avustralya benzeri bir oyun anlayışıyla sahaya çıkabileceğini ifade ederek, ilk maçtan gerekli dersleri aldıklarını ve daha kontrollü oynayacaklarını söyledi.

A Milli Takım’ın 24 yıl sonra Dünya Kupası’nda mücadele ettiğini hatırlatan Yunus Akgün, takımın büyük bir motivasyonla sahaya çıktığını ancak zaman zaman aşırı hırsın olumsuz sonuçlar doğurabildiğini belirtti.

Teknik direktör Vincenzo Montella’nın oyunculara sürekli özgüven aşıladığını vurgulayan Yunus Akgün, ilk maçın ardından üzgün olduklarını ancak morallerini bozmadıklarını ifade etti.

Milli futbolcu, “Futbolda kaybetmek de var kazanmak da. İlk maçta üzüldük ama çok etkilenmedik. Biz yarın elimizden geleni yapıp ülkemize 3 puan hediye etmek istiyoruz.” dedi.

Düşüncelerinizi Paylaşın

E-posta adresiniz yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir.